Βαγγέλης Λαζαρίδης μοντέρνες διαδρομές

Βαγγέλης Λαζαρίδης Κάθε Κυριακή 18:00 με 21:00 με την εκπομπή μοντέρνες διαδρομές !!

Γιατί μας αρέσει η μουσική;

Η μουσική είναι ο εαυτός μας, γι’ αυτό μας αρέσει, γι’ αυτό την αγαπάμε τόσο πολύ. Ο ρυθμός είναι το καρδιοχτύπι μας, οι μελωδίες οι σκέψεις μας και τα σκαμπανεβάσματά τους τα συναισθήματά μας.

Ένας μουσικός είπε κάποτε πως, όταν παίζει μουσική, ζει ταυτόχρονα το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του. Αν σκεφτούμε πόσο άμεσα μπορούμε με το άκουσμα ενός κομματιού να ξαναβιώσουμε παλιά συναισθήματα, να νιώσουμε ξαφνικά δυνατοί ή να εμπνευστούμε για να δημιουργήσουμε, μόνο παράλογο δεν ακούγεται αυτό. Και ενώ τη δύναμη για να πάρουμε μια μελλοντική απόφαση μπορεί να μας τη δώσει και ένας φίλος, ένα ταξίδι ή ένα καλό νέο, την εμπειρία του εξωπραγματικού μόνο η μουσική μπορεί να μας τη χαρίσει. Μαζί της μπορούμε να ταξιδέψουμε σε άλλους πλανήτες, να μεταμορφωθούμε σε κάτι υπαρκτό ή ανύπαρκτο, να βγάλουμε φτερά και να πετάξουμε ή ακόμη και να εξαφανιστούμε.

Φαίνεται ότι, όπως η τροφή ή μια ζεστή αγκαλιά, το άκουσμα μιας αγαπημένης μελωδίας  ενεργοποιεί το μέρος του εγκεφάλου μας που είναι υπεύθυνο για την απελευθέρωση της ντοπαμίνης, μιας ορμόνης που συνδέεται με το συναίσθημα της χαράς.  Δεν κάνει, όμως, μόνο αυτό η μουσική. Ο τρόπος που αλληλεπιδρά με τον εγκέφαλό μας συνδέει σε απόλυτη αρμονία τις περισσότερο εξελιγμένες περιοχές του εγκεφάλου μας με τις παλαιότερες!