Λένα Κούση Κάθε Δευτερα & Πέμπτη Ώρα: 22.00 – 01:00

Λένα Κούση Κάθε Δευτερα & Πέμπτη Ώρα: 22.00 – 01:00

Ώρες ώρες σκέφτομαι πως η μουσική είναι κάτι σαν έμβιο ον. Εξελλίσεται, αναπαράγεται, ελίσσεται και μας κρατάει συντροφιά σαν ένα καλο βίβλίο ή σαν ένα κατοικίδιο. Φανταστείτε τη ζωή σας δίχως μουσική. Θα ήταν μια ζωή μουντή και θα πνιγόσασταν ακόμη περισσότερο στη γκρίζα καθημερινότητα και την ηθική αναλγησία που σας περικλείει.

Παρά την παρακμή και την υποκουλτούρα κάποιων ανθρώπων, η μουσική παραμένει ακλόνητη. Όπως είπαμε πριν, η μουσική εξελίσσεται… παίρνει διάφορες μορφές,  Το μαγικό με τη μουσική είναι πως όσες μάσκες και αν φορά, πάντα σε ταξιδεύει και σε οδηγεί σε μέρη που κανένα… καλό ταξιδιωτικό γραφείο δεν θα μπορούσε.

Απο τα αρχαία κιόλας χρόνια, οι εκδηλώσεις της ζωής ήταν συνιφασμένες με τη μουσική. Γάμοι, πανηγύρια, γλέντια, χαρές και λύπες. Γιατί αυτό είναι το μυστήριο της μουσικής… Μπορεί να σου κρατήσει συντροφία σε ένα γλέντι αλλα και σε ένα άδειο σκοτεινό σπίτι, όταν είσαι στις μαύρες σου. Σκεφτείτε γάμο χωρίς μουσική…. ένα πανηγύρι χωρίς κλαρίνα, αρα και χωρίς χορό. Η μουσική είναι ένα μέσο εξωτερίκευσης και όσο και αν κάποιοι προσπαθούν αν το υποδαυλίσουν, φτάνει το κουμπί «PLAY» …για να γεμίσει ο χώρος με τις θεραπευτικές ιδιότητες της.

Τέλος, πρέπει όλοι να αναλογιστούμε πως η μουσική και άλλες τέχνες αλληλοεξαρτούνται… Αρκετό είναι να σκεφτούμε πως δίχως τη μουσική, δε θα υπήρχε ο χορός … Αρα δύο σημαντικές απώλειες απο τη ζωή μας. Ολόκληρες βιομηχανίες έχουν στηριχτεί και άνθρωποι έχουν πλουτίσει απο το γλυκό άγγιγμα της μουσικής στις ψυχές των ανθρώπων.

Το συμπέρασμα είναι πως χωρίς τη μουσική θα επικρατούσε η δυστυχία και το χάος στις ζωές των ανθρώπων.